françaisFrançais françaisNederlands françaisEnglish

Biografie: Professor Jacques Jani

Professeur Jacques JaniJacques Jani heeft zijn opleiding algemene geneeskunde gevolgd aan de Université Libre de Bruxelles gedurende 7 jaar om daarna zijn opleiding te vervolledigen aan dezelfde universiteit met de opleiding Gynaecologie en verloskunde gedurende 5 jaar waarvan 1 jaar in Parijs.

Na zijn opleiding in Brussel trok Professor Jani naar de Katholieke Universiteit Leuven voor zijn doctoraat thesis handelend over de foetale chirurgie van hernia van de diafragmakoepels en dit gedurende 4 jaar.

Uiteindelijk heeft Professor Jani zijn opleiding beëndigd gedurende 2 jaar op de dienst foetale geneeskunde in het King’s College Hospital te Londen onder leiding van Professor Kypros Nicolaïdes.

Op 36-jarige leeftijd keerde Jacques Jani terug naar België om de taak van diensthoofd gynaecologie en verloskunde op te nemen in het Brugmann Ziekenhuis en dit sinds februari 2008. Jacques Jani is aangesteld als Professor aan de Université Libre de Bruxelles.

Zijnde specialist in foetale therapie en meer specifiek op het vlak van foetale chirurgie, blijft Jacques Jani zijn passie van zijn vak trouw door educatieve projecten zowel in zijn dienst als in het buitenland. Eveneens is Jacques Jani de drijvende kracht achter meerdere wetenschappelijke studies op het vlak van foetale geneeskunde.